03. Svin

Suggor

2015-09-20 13:42 #0 av: djurkillen

Har nu bokat 3 grisar till nästa år, 1 galt och 2 gyltor av rasen Yorkshire. Tanken är att galten ska gå i egen hage och suggorna ska gå ihop. Men när de ska grisa, kan de gå ihop då? Tänkte göra en dörr in till en box i ladugården, så de kan gå ut i hagen sen.
Hur har ni gjort för att inte suggan ska klämma ihjäl kultingarna?

Anmäl
2015-09-22 22:03 #1 av: Lavèn

Hos de vi köpte våra 2 grisar sära de på suggorna när de har kultingar och hade en värmelampa där kultingarna kom under men inte suggan. det var bara i ett hörn så suggan kunde ligga längs kanten. Då kunde kultingarna äta och vara varma samtidigt. :)

Kram Nora medarbetare på lantdjur och Barnens  Glad

Anmäl
2015-09-29 18:55 #2 av: -Cissi-

Grisarna på mitt jobb har vi inte behövt sära på varken från galten eller dom andra suggorna när dom grisat. Galten är duktig på att ta hand om dom små. Ibland är det någon som blivligt klämd men grisarna är av linderöd och är i genbank så ska vara så naturligt som möjligt. 

Medarbetare på Chinesecrested ifokus. What is it that love does to a woman? Without she only sleeps: with it alone, she lives .

Anmäl
2015-09-29 19:12 #3 av: djurkillen

Så naturligt är det väl inte, bland vildsvin så går galten för sig själv, utom när suggorna brunstar.
Och grisar brunstar väl ganska snart efter grisning, så risken finns väl att de blir dräktiga igen.

Anmäl
2015-09-30 20:56 #4 av: -Cissi-

Risken finns men just denna galt är duktig och betäcker inte när suggorna har små kultingar. Men brukar sära på han.

Medarbetare på Chinesecrested ifokus. What is it that love does to a woman? Without she only sleeps: with it alone, she lives .

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.