09. Gårdar / Skötsel

Hygien bland djuren

2015-02-25 14:12 #0 av: [JeanetteK]

I förmiddags när jag var ute hos djuren skurade jag mathoar, hinkar och annat. Så här års när det är så geggigt blir det mycket skurande. Förra året satte vi in en varmvattenberedare i stallet vilket har underlättat massor. Innan fick jag släpa in allt i badrummet och diska i duschen. Galen

Hygien är ju mycket viktigt när man har med djur att göra. Det är ett ganska tungt jobb. Därför tänkte jag att vi kan dela med oss av våra bästa tips. Kanske har vi bra tips som skulle underlätta för någon annan. 

En sak som jag alltid gör numer är att jag fyller kärlen som ska diskas med varmvatten och så får de stå medan jag fixar med annat. Då är det oftast jättelätt att diska ur dom sen. 

Jag har diskborstar lättillgängliga i stallet, olika färger beroende på vad jag diskar. Man vill inte diska ur kaninernas matskålar med samma borste som man diskar ur ankornas badvatten tex... IllamåendeSen tar jag in borstarna ofta och kokar dom! Snabbt och enkelt och dom är fräscha igen! 

Har ni bra tips??

Sajtvärdinna på LantdjurHantverk och Återbruk.. 
Medarbetare på Miljonär
Min blogg om livet på Månskensfarmen.

Anmäl
2015-02-25 14:32 #1 av: djurkillen

Jag gör som du, fast med de stora baljorna tar jag högtryckstvätten. Har inga fler tips, något man kan göra för att hålla bakterier och sjukdomar borta från hönsen är att lägga vitlöksklyftor i vattnet!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.