12. OT / skvallerbänken

Lantdjur 7 augusti

2014-08-07 09:28 #0 av: [JeanetteK]

Redan torsdag. Min första jobbevecka springer iväg. Glad

Ikväll kommer svärföräldrarna på besök. Sonen och jag ska upp i gästlägenheten och fixa i ordning så det är klart när dom kommer. Det var ett tag sen vi träffades så det ska bli jätteroligt. 

I övrigt en hel del jobb och sen fix med djuren så klart. Walter (baggen) fick flytta från korna över till sina tackor igår. Det var som att dom aldrig varit ifrån varandra. Hjärta

Vad har ni andra för er idag?

Sajtvärdinna på LantdjurHantverk och Återbruk.. 
Medarbetare på Miljonär
Min blogg om livet på Månskensfarmen.

Anmäl
2014-08-07 13:36 #1 av: Maria29

Jag tar det lite lugnt (låter som om jag bara tar det lugnt nuförtiden) eftersom jag har migrän. Ska försöka samla mig i kväll och såga upp ett störe hål på gaveln till loftet så att jag får plats med mera hö och kan ta hand om katterna som bor där uppe. Mera djur betyder ju mera hö och behov av mera yta för förvaring.  Måste ta försöka fylla min postkasse så att jag kommer ihåg att ta med mig den nästa vecka när jag ska till mjölby. :)

Sajtvärd på Lantdjur i Fokus & medis på Vinthundar i Fokus

Anmäl
2014-08-07 13:43 #2 av: [JeanetteK]

Jag tycker inte att det låter som du tar det lugnt. Jag tycker du har fullt upp hela tiden. Så det är bra att du tar det lugnt ibland. Inte kul med migrän. Hoppas den ger med sig. Hjärta

Sajtvärdinna på LantdjurHantverk och Återbruk.. 
Medarbetare på Miljonär
Min blogg om livet på Månskensfarmen.

Anmäl
2014-08-07 21:15 #3 av: Maria29

#2 Hjärta Tack! Jag ska snart gå mitt sista varv till djuren jag har tagit smärtstillande men jag fick upp ett hål i väggen så att stallisarna och mera hö går in. Tiden går för fort och jag inser att jag inte kommer hinna med allt det här året, men det kommer ju en ny vår snart igen. Glad

Sajtvärd på Lantdjur i Fokus & medis på Vinthundar i Fokus

Anmäl
2014-08-07 23:08 #4 av: [JeanetteK]

Ja du tänk om dygnet hade fler timmar. :) Mycket man vill hinna med.

Sajtvärdinna på LantdjurHantverk och Återbruk.. 
Medarbetare på Miljonär
Min blogg om livet på Månskensfarmen.

Anmäl
2014-08-08 03:37 #5 av: Cahira

Idag var bästa dagen på länge!

Jag har ju haft enorma strul med min fibro och har fått vara glad om jag klarar av mer än mina morgonsysslor, dvs släppa ut hundarna, byta vatten åt dom och katterna samt fylla på mat och sedan släppa in dom igen. Jag försöker alltid gå ut och mata katterna, jag är galet nära att tämja en av de skyggare katterna, har börjat kunna ta i hennes päls korta stunder. Men efter morgonsysslorna kändes det som ännu en dag där jag inte klarar mer. Jag ville cykla med hundarna men tänkte att om jag gör det får jag mer ont sen. Men vädret var så fint att jag tänkte att det är värt det så jag gjorde det. 

Och solen gjorde underverk! Jag kunde ta ut Apache en hel timme ochpå vandra och träna honom, sedan fixade jag kranen i köket som hade tappat styrkan av kalkbeläggningar. Jag hällde äppelcidervinäger i en påse och tejpade fast så det fick dra sig. Jag märkte att Frodo var inte trött ännu efter cykelturen heller så han fick en promenad han med på typ 40 minuter. Han ÄLSKADE det! Bra följsamhetsträning. :) Jag kom hem trött i alla muskler i kroppen och drypande i svett. Jag minns inte sist jag kunde pressa mig så mycket förr utan att gråta i värk efteråt. Och det var nog skönaste duschen i mitt liv. :) 

Mike kom hem med burritos åt mig och då kom jag på att jag hade inte tagit något smärtstillande ännu! Förskräckt Känns som ett personligt rekord. :) 

Nu sitter jag och designar en sele åt Frodo som jag tänkt sy när jag har alla detaljer planerade. :) Ryggen värker men långt ifrån så mycket som jag kunnat tro. Men det lär kännas desto mer imorgon skulle jag tro. Totally worth it. :) Varit så frustrerad av att inte kunna göra något på så lång tid att jag behövde denna motion både fysiskt och mentalt. 

Här är en bild från idag på Frodos frihetglädje. :)

Sajtvärd för Vallhundar, Pälsvård & Klickerträning
Medarbetare hos Hundar & Lantdjur. 

Anmäl
2014-08-08 09:24 #6 av: [JeanetteK]

#5 Vilken bild! Förstår att du tycker att det är värt det. Man inser inte hur mycket det är värt att må bra förrän man plötsligt inte gör det längre. KramasHjärta

Sajtvärdinna på LantdjurHantverk och Återbruk.. 
Medarbetare på Miljonär
Min blogg om livet på Månskensfarmen.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.