12. OT / skvallerbänken

Lättdresserat utedjur

2014-08-04 09:38 #0 av: Cordata

Hej alla på Lantdjur iFokus!
Jag är en djurälskande tjej som har haft husdjur i nästan hela mitt liv tills för ett par år sedan då vår sista katt somnade in. Ända sedan dess har jag längtat efter att kunna köpa min egen kisse den dagen jag flyttar hemifrån. Nu är det så här att min fästman har astma och vi har kommit fram till att det inte är särskilt klokt att ha ett pälsdjur inne med tanke på det. 

Nu undrar jag därför om ni har tips på djur som man kan ha ute i en stor trädgård (eller gård) som blir riktigt tama och keliga. Jag har funderat på att köpa en jättekanin så småningom. Jag vill dock ha tips på andra djur som skulle passa och som blir riktigt tama. Ös på med råd och tips om ni kommer på något!

Tack på förhand :)

Glöm inte att du är älskad och helt underbar!
Anmäl
2014-08-04 09:45 #1 av: [JeanetteK]

Kaniner är ju ett bra alternativ! Sen finns det ju höns. Har du några stycken från dom är kycklingar kan dom bli jättetama, beroende på hur mycket tid du lägger på dom. Har du rejält stort kan du ju ha några får. Ankor är ett annat alternativ. Vi har myskankor och dom är jättesociala. 

Sajtvärdinna på LantdjurHantverk och Återbruk.. 
Medarbetare på Miljonär
Min blogg om livet på Månskensfarmen.

Anmäl
2014-08-04 09:47 #2 av: tlover

Hm kanin hade ju jag tänkt tipsa men det finns ju andra

Höns tex kan bli riktigt gosiga och keliga (det beror på hur mycket man är med dom) då får man ägg också. Getter är ju ett av dom gosigaste djuren som finns (ej egen erfarenhet).

Både katt och hund kan man ju ha ute (i tex hund/katthus/gård) men det kräver ju att man är med dom mycket (eller vill man ha ett gosigt djur gäller det ju att vara med dom mycket) vi har vår katt så (fast hon har ett rum i huset hon får vara i men vi gosar med henne ute.)

Faktiskt de mesta djur blir ju tama om man är med dom mycket (tex av vad jag ar hört, får, kor, renar etc)

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl
2014-08-04 14:28 #3 av: Delvoriah

Minigris är ett pälsfritt alternativ på ett intelligent djur som man även kan ha inomhus. Vad jag har hört finns det vissa problem med aggresivitet, så var noga med föräldradjuren!

Anmäl
2014-08-05 00:32 #4 av: Cahira

Kaniner var min tanke med. :) Går ju att ha i utebur eller liknande. Man kan skaffa ankor som äter mördarsniglar om ni har det så hjälper de er i trädgården med. :) 

Sajtvärd för Vallhundar, Pälsvård & Klickerträning
Medarbetare hos Hundar & Lantdjur. 

Anmäl
2014-08-05 00:33 #5 av: Cahira

Och beroende på hur stor gård så kan säkert mindre getter fungera. :) 

Sajtvärd för Vallhundar, Pälsvård & Klickerträning
Medarbetare hos Hundar & Lantdjur. 

Anmäl
2014-08-06 07:19 #6 av: Cordata

Tack så mycket för era svar, får se över alternativen noggrannare sen :). Det lutar i alla fall mot en jättekanin och sen får jag se om ett par minigetter eller höns passar in med. :)

Glöm inte att du är älskad och helt underbar!
Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.