06. Fjäderfä

Snäckskal-äggskal

2013-04-15 18:11 #0 av: EmmelieC

Ankorna har ätit vanligt pullfor-allfoder från granngården och fått en näve snäckskal ungefär varannan dag. Igår utökades flocken med 3 hönor och 1 tupp. Dessa äter enl förra ägaren inte snäckskalen för sig utan de har fått köpa foder där det är inmalt. Nu skulle jag vilja göra det enkelt för mig och ge alla samma foder, dvs ett ekologiskt hönsfoder.. Går det bra? Tycker att ankorna haft ganska hårda skal och är orolig att de blir för hårda om de får för mycket snäckskal. Det spelar ingen större roll sålänge de inte skall ruva men när den dagen kommer vill jag att ällingarna skall kunna ta sig ut. Hur gör ni som har både höns och ankor?

Anmäl
2013-04-20 20:31 #1 av: [randi]1

Nu kan jag inget om ankor, men reglerar inte de själva intaget som hönsen gör? De äter ju lite då och då. Mina tuppar käkar också snäckskal, de har inte riktigt fattat, vad det är till förSkrattar

 

medarbetare på lantdjur, omplacering, russkiy toy och vaktlar


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.