16. Djurskydd

Älgjakt på dräktiga kor

2013-03-25 13:33 #0 av: medde

I Örträsk har det skjutits tre stycken älgar av dessa tre var två stycken högdräktiga. Det var efter en skyddsjakt utlyst och var godkänd av Naturvårdsverket, då dom ansåg skadorna på skogen var så stora och därav jakten befogad och gav ett klartecken den 13 mars för jakten.  Många har klagat och kallat den här jakten oetiskt även Lycksele jaktvårdskrets ansökte om att jakten skulle stoppas.Men det skjöts tre och då två högdräktiga kor. Älgfostren var stora som hundar..

Jag instämmer och tycker inte man pangar på högdräktiga älgkor.


♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥ Anmäl
2013-03-25 16:17 #1 av: [randi]1

Jag bara undrar vart alla djuren skall ta vägen tlll slut. Deras naturliga bostad var och är ju skogen, men se de skall bort. Blir så arg, när jag läser sådant. 

 

medarbetare på lantdjur, omplacering, russkiy toy och vaktlar


Anmäl
2013-03-26 17:24 #2 av: Mantissa

Finns ingen anledning. Vi har ju jakt på älg varje år. Blir stammen för stor så ökar man avskjutningen till hösten. Har svårt att tro att stammen skulle ha exploderat så väldigt på kort tid att detta skulle vara befogat.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.