Annons:
Etiketteråsnorkaniner
Läst 2587 ggr
[RC1393]
2012-09-23 17:22

Köttkaniner-lite frågor kring detta

Hej!

Jag funderar lite på det här med köttkaniner, att sköta kaniner kan jag ju då jag har 3 kelkaniner, men jag blev lite intresserad av att ha köttkaniner också om familjen nappar på det. Dels för miljöns skull och för att djuren ska få ha det så bra som möjligt :)

Största problemet är väl det här med slakt, vad gäller där? Måste man ha utbildning och får man slakta själv, och vad gäller då?

Att lära sig flå och sånt är nog inget problem då min pappa har bröder som är småviltsjägare, och en hare skiljer väl inte så mycket från en kanin ur slaktsynpunkt? Tänkte om pappa kunde lära sig av en av sina bröder hur man går till väga på bästa sätt för att kunna ta så mycket som möjligt till vara :)

Tack på förhand!

Annons:
[TheoA]
2012-09-23 17:53
#1

Ja, bästa sättet är väl att använda bultpistol och sen bloda av. Skall du bara ha hobby köttdjur behöver du inte ha utbildning. Men om man vill så kan man ju alltid utbilda sig för kaninens bästa.

[RC1393]
2012-09-23 17:54
#2

Okej, tack så mycket!

Fridaaaa
2012-09-23 19:06
#3

Bästa är att ha lärt sig hos någon erfaren eller gått utbildning så att ingenting går fel :)

 Medarbetare: Sällskapskaniner, Support.

[RC1393]
2012-09-23 20:21
#4

#4 Jo, precis, därför tänkte jag att pappa kan lära sig att flå och sånt hos sin bror och själva slakten får vi hitta någon att lära oss av :) Men det är ju bara på ritbordet än så att säga, vi velar lite för vi vill både ha Höns och köttkaniner men vi orkar inte med båda, haha.

Fridaaaa
2012-09-23 20:22
#5

#4 Okej :)
Har ni Höns får ni ju både ägg plus kan slakta :)

 Medarbetare: Sällskapskaniner, Support.

[RC1393]
2012-09-23 20:24
#6

Jo, precis! Blir att väga lite fördelar/nackdelar här :)

Annons:
Fridaaaa
2012-09-23 20:30
#7

#6 Ja det är ju just det hehe :)

 Medarbetare: Sällskapskaniner, Support.

Hyrrokkin
2012-09-26 16:55
#8

Jag är helt ny på det här med köttkaniner och kaninraser, men när man pratar om köttkaniner, vilken ras/raser är det man pratar om då? Är eventuellt nyfiken inför framtiden :)

[TheoA]
2012-09-26 17:05
#9

Gotlandskanin är bra, medelstora men ett väldigt bra kött. Sen så är det ju belgisk jätte och new zeeland kaniner som är några utav de vanligaste.

Hyrrokkin
2012-09-26 17:23
#10

Hmm, gotlandskanin låter intressant, jag har en förkärlek för inhemska nordiska och framförallt svenska raser vad gäller i princip alla djur :)

[TheoA]
2012-09-26 18:32
#11

Gotlänningar ger fina skinn oxå. Efterssom ingen blir lik den andra blir det väldigt varierande skinn också.

casjacool
2012-09-28 12:32
#12

Se finns ju melleruds kaninen som har används som slaktkanin för köttet och skinnets skull. dom är väldigt trevliga i psycket också.

har en mellerud självGlad

Mantissa
2012-09-28 17:14
#13

Svensk Vit lant, funderar jag att satsa på. Alla skinn blir ju vita men det kan vara en fördel om man vill göra hantverk av skinnen. Sen är den här kaninen kanske lite "fulare" än t.ex en gotlänning (vit med röda ögon). Men om man ska slakta kan det vara en fördel att alla ser ut som den andre, så hoppas jag att det ska gå liite lättare.:S

Annons:
[RC1393]
2012-09-28 17:52
#14

#13 Haha, inga problem med färgen, vit rödögd är ju min favoritfärg på kanin, synd bara att de ofta har mer problem med ögonen än andra färger :/

[TheoA]
2012-09-28 17:54
#15

#13 Jo, kaninerna blir ju inte lika personliga då, det kan vara bra om man föder upp just för slakt.

KPD
2012-10-10 22:43
#16

#15 Jag ser det inte som nackdel att de blir personliga. När man ska slakta dem känner de sig tryggare om man har haft en vänskaplig relation till dem. Då är det inget konstigt, när man lyfter upp dem den sista gången, om man har gjort så många gånger förr.


Värd för Finland ifokus, medarbetare på Ryssland ifokus.

[TheoA]
2012-10-11 17:57
#17

Ok. så känner jag iaf. Vi tog bort gammeltuppen häromdan, det var jobbigt. :/

Upp till toppen
Annons: