06. Fjäderfä

Äta ägg

2010-06-02 22:20 #0 av: Sandidra

Hört att man ska låta ägg ligga till sig några dagar  (i kylen)och inte äta nyvärpta. Är det så? Vi har tupp så äggen kan ju vara befruktade. Äter man dessa ägg? Dumma frågor men jag är nybliven hönsägare.

Anmäl
2010-06-02 22:27 #1 av: Tom-B

Ätit nästan nyvärpta ägg (ja, de var ju klart avsvalnade) har jag gjort. Och överlevt. :) Jag vet inte om nå´t problem, men andra kanske vet bättre.

Färska ägg, kokade, är dock svåra att skala. Ofta släpper vitan dåligt från skalet.

Tom

//Tom-B har överlåtit värdskapet för Fiske Ifokus till Hera.


Anmäl
2010-06-02 22:37 #2 av: medde

Inte har jag heller hört att man ska vänta ett par dagar. Oftas brukar man väl alltid säga. Dagsfärska ägg då det brukar säljas i lanthandeln.

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥ 



Anmäl
2010-06-02 22:43 #3 av: TheoA

Det gör absolut inget om dom är befruktade dessutom så ser man inte det heller.

Jag har hört att befruktade ska vara nyttigare, men jag vet inte om det stämmer Tungan ute

Anmäl
2010-06-02 23:03 #4 av: Sandidra

Tackar.

Mina höns börjar närma sig 20 Veckor så snart kanske jag får äggSkrattande

Anmäl
2010-06-03 13:23 #5 av: sissie

Lycka till och hoppas de lägger många ägg. Egna ägg ska vara de allra godaste har jag hört.

Nystartad sajt om jänkare! CoolWrooom!

Amerikanska Bilar

Pontiacsgirls blogg

Anmäl
2010-06-03 17:53 #6 av: Perly

Har aldrig märkt någon skillnad mellan dagsfärska ägg från höns som gått med tupp och "köpe ägg", tål inget av de och får samma reaktion av bägge

Alltid Oavsett

Anmäl
2010-06-03 21:56 #7 av: medde

#6 Trist.  Har många och olika saker jag hela tiden måste tänka på då det gäller min dotter och vad hon petar i sig

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥ 



Anmäl
2010-06-03 22:02 #8 av: Perly

#7 Jopp, okej...

Alltid Oavsett

Anmäl
2010-06-04 14:19 #9 av: Vattnadal

Här försöker vi hålla ordning i kylen, så att de ägg som ska kokas inte är dagsfärska. Det blir så sabla svårt att skala, annars gillar vi dagsfärskt! Befruktade torde alla våra ägg vara, om jag känner Herman rätt.

Ingen av hönorna har börjat sura än, så vi får alla ägg till mat än så länge. Vi gjorde ungspannkaka häromdan, den såg ut som en saffranspannkaka, för att gulorna är så gula av pickande efter grönt och kryp!

MVH Elin

Medarbetare på spetsar och urhundar. VD på Draghundcenter

Anmäl
2010-06-07 12:09 #10 av: Rita-S

Men nu blev jag sugen på att ha egna höns :) Tråkigt bara att jag inte har den chansen här i villaströket.. för liten trädgård....

//Rita, sajtvärd på Husmorstips,  fibromyalgi och julen, medarbetare på Lantdjur
Följ min julblogg,  bloggen och min hemsida

Anmäl
2010-06-12 13:34 #11 av: Sandidra

Nu får jag egna ägg! Vilken gula! De värper och sedan springer de ut. Skulle vara kul att få kycklingar men hybrider ruvar väl inte gärna. Har ni äggkläckningsmaskin eller sköter hönorna det hela? Tuppen är väldigt aktiv så jag tror det finns befruktade ägg. Men läste att hönan skulle vara över året för att de skulle bli starka kycklingar. Så nästa år ska jag försöka med det.

Anmäl
2010-06-12 13:35 #12 av: medde

Kul att du börjar få egna ägg hemma nu!

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥ 



Anmäl
2010-06-13 10:46 #13 av: Tom-B

Om du inte tar bort de första äggen, utan låter dom ligga, kanske två-tre stycken efter resp. höna, så kommer du att se om och vilken höna som är ruvningsvillig.

Tom

//Tom-B har överlåtit värdskapet för Fiske Ifokus till Hera.


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.