Annons:
Etikettlantdjur
Läst 6182 ggr
Fridaaaa
5/3/13, 9:34 PM

Vinnaren månadens lantdjur April 2013

Grattis Annans!

Jag bor sedan 4 år tillbaks i Flandern i Belgien. Bördig från Enköping. Vi bor på vad man kallar landet här i Belgien, det är få förunnat då Belgien är ett oerhört litet land med mycket folk. Att ha djur här är lite annorlunda. Här finns inga direkta regler för att hålla mindre djur i tätbebyggt område. Ofta ser man Höns gå och picka bland villorna eller längs vägarna.

Här ser man också lite andra djur som kanske inte är lika vanligt i Sverige. Att hålla åsnor är vanligt och det är ett djur som står högt på min egen önskelista. Lamor och hjortar ser man ofta. Likaledes påfåglar, emuer och struts.

Duvsport är en jättegrej här. Duvorna fraktas hundratals kilometer bort och släpps sedan för att snabbast möjligt ta sig hem. Givetvis pågår vadslagning.

Jag själv har två minigrisar av rasen Gottinger. Cecilia och Orvar. De är jättemysiga nassar som producerar härliga kultingar. En mindre grupp svenska svarthöns går här och pickar. Ett par smaragdänder och fyra kejsarankor. Svarta buslabradoren Elis och gula katten Freja tillhör också familjen.

Kejsarankan som tog hem månadens bild är en hanne. Han har tre fruar i varierande färger. Kejsarankan är en lättskött ras, de bor helst ute året runt. Mina Ankor har en stor damm som de gärna simmar i. Äggen är vita och är utmärkta att baka med.

Dessvärre verkar de inte särskilt ruvningsbenägna. Hittills har ingen av fruarna behagat lägga sig ned. Försök med äggkläckare gav inget heller… Men man får bida sin tid, som med allt annat.

 Medarbetare: Sällskapskaniner, Support.

Annons:
Kjelle
5/3/13, 10:59 PM
#1

Grattis


medde
5/4/13, 12:07 PM
#2

Hjärtligt grattis. Verkligen intressant läsning, kul att vi fick ta del av det här på sajten.

Mvh

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥

Leffe
5/4/13, 3:13 PM
[randi]1
5/4/13, 10:26 PM
#4

Grattis.

[JeanetteK]
5/5/13, 5:55 PM
#5

Grattis! 🌺

Cahira
5/8/13, 12:59 AM
#6

Grattis!!

Sajtvärd för Vallhundar, Pälsvård & Klickerträning
Medarbetare hos Hundar & Lantdjur. 

Annons:
Upp till toppen
Annons: