Övriga djur.

Djurpolis i Stockholm.

2011-04-10 11:47 #0 av: medde

Nu är det dags för en helt ny polisgrupp i Stockholm. Djurpolisen kommer att påbörja sitt arbete nu i veckan.

Äntligen får Stockholm sina "egena" djurpoliser. Vilket är etn postevit utvecklig i djurskyddet. Som det sägs i den här  artikel " Citypolisens djurskyddsgrupp handlägger och utreder djurplågeri, brott mot djurskyddslagen, brott mot lagen om tillsyn av hundar och katter, jaktbrott samt fall av misshandel där djur använts som ”vapen"

Det är i dagsläget elva stycken poliser som kommer att jobba med djuren på heltid. Bilarna kommer att synas väl då även dom är målade med djurpolis!

Jag tycker detta är verkligen bra nyheter och att det även kommer så småningom spridas runt i våra län i landet. Men en verklig bra början.

På tisdag börjar verskamheten och Jeeparna kommer att börja rulla runt i Stockholm. Välkommna!

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥ Anmäl
2011-04-10 21:30 #1 av: TheoA

Riktigt bra! :) , borde finnas djurpoliser på varje polisstation

Anmäl
2011-04-13 10:05 #2 av: [Emma-Rhino]

Det är fan på tiden. Vill inte gå in på detalj men ska berätta en sak. En tjej har under några års tid misstänkt sina grannar för att ha en hund i ladan. Dessa grannar har en sällskapshund också och har vilt nekat till detta påstående.

Tjejen tittade in i ladan när de var bortresta och såg mkt riktigt en gammal jakthund längst in i en liten box. Kallt, smutsigt osv.Ohyggliga omständigheter för den stackars hunden.

Hon pratade sedan med grannen, en kvinna. Tjejen erbjöd sig ta hand om hunden. Men frun var rädd för sin man, Granngubben som är gammal och dålig för det var hans hund.

Men den har ju varit instängd i år!

Tjejen sa att hon kunde åka in med den och avliva den och sen lägga tillbaka den så att gubben tror att den dött.

Men de gick inte med på detta.

Tjejen ringde då länstyrelsen (?) som kollade upp det efter mkt om och men. Hunden ska nu få komma ut varje dag på promenad och få vara inne i huset med de andra en stund.

Kvinnan följde detta i typ en vecka eller nåt.

Så bra djurhållning har vi i Sverige!

Blir så sur för jag såg denna lilla vovve så jätte jätte jätte glad på en promenad. Så tacksam och så glad.

 

Anmäl
2011-04-16 13:06 #3 av: medde

Ja vad kan man säga om ditt inlägg oven mitt. Blir både ledsen och arg då man läser detta, men det som förvånar mig är att folk tycks tro vi har "så bra" djurskydd i landet. Vilket inte stämmer alls.

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥ Anmäl
2011-04-16 22:03 #4 av: [Emma-Rhino]

det roliga är att tanten går på brukshundsklubben med sin spaniel medan den andra dreven ligger i ladan =(

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.