Livet på lantgården.

Adoptera ett lantdjur

2010-09-01 15:34 #0 av: medde

Janet Taylor har startat ett projket för att rädda djur som är uppköpta från slakterier, marknader med mera. Nu har man möjligheten att adoptera ett djur som man kan få följa. Om man har vägarna förbi i England kan man få komma att hälsa på.

Nu kan man även "adoptera" ett lantdjur för summan av 235 kr/år  24 kr/mån 50% av den summan direkt till mat samt att ta hand om djuret du valt att adoptera. På den här gården finn sdet ca 500 djur som som är uppköpta från marknader, slakterier med mera av Janet Taylor som arbetade som journalist men under ett arbete för tidningen som hon såg hur många djur far illa ut och startade detta projekt. Vilket är hedersvärt, man hoppas ett liknade skulle kunna finnas här även i Sverige.

                                    Adoptera ett lantdjur

Djuren är i England men tycker det här är ett bra projekt som man kan stödja om man vill.

Titta gärna in på länkarna som leder till vidare info samt direkt till Janet Tayler hemsida

Info

Hemsida

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥ Anmäl
2010-09-01 17:18 #1 av: TheoA

Kul idé! :)

Anmäl
2010-09-01 21:07 #2 av: medde

Visst är det, samt för ett gott syfte.

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥ Anmäl
2010-09-07 14:01 #3 av: Tom-B

Visst finns det misskötta och misshandlade djur även i Sverige, men jag tror ändå att vi är bättre på vår djurhållning än i många andra länder.

Utom på en punkt: Katterna.

Att det finns så många människor som bara slänger ut katten att klara sig själv i vårt tidvis hårda klimat. Vad har dessa människor i huvudet? Inget!

Det finns katthem på många platser i Sverige, där man tar hand om utsläppta, vanvårdade katter.

Stöd dem i första hand.

Tom

//Tom-B har överlåtit värdskapet för Fiske Ifokus till Hera.


Anmäl
2010-09-15 13:25 #4 av: Elshira

Jag förstår inte riktigt syftet med att "adoptera" en ko. Det hjälper ju bara köttproducenten att få iväg sina djur för att sedan kunna producera nya så snart som möjligt. Det enda sättet att få färre djur att genomlida detta är dels att inte köpa kött eller jälv evta vart det kommer ifrån (och därmed hur djuren har det), samt genom att skärpa lagarna och tillsynen av gårdar.

Anmäl
2010-09-15 22:51 #5 av: medde

Hon som håller i det här gör detta enbart för att få allt att gå ihop, då det är djur hon köpt upp och räddat från slakt.

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥ Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.