Annons:
Etikettsvin
Läst 1317 ggr
Carro-m
5/11/14, 4:32 PM

Hemmabruk

Hej! Jag undrar var gränsen går för hemmabruk när det gäller slaktsvin. Jag vet att man måste kunna avliva på ett korrekt sätt, men måste man ha besättningsnummer eller något sånt när det bara gäller för hemmabruk?

Annons:
tlover
5/11/14, 4:35 PM
#1

Kopierat från jordbruksverkets hemsida

"Om du håller en eller flera grisar på en plats ska du anmäla det till Jordbruksverket."

l'm back

[JeanetteK]
5/13/14, 4:47 PM
#2

Japp, jag hade svarat som tlover.

Det krävs inte så mycket när det gäller grisar. Du ska ha ett produktionsplatsnummer, som du får via jordbruksverket, och du ska anmäla när du får hem dina grisar så de hamnar i registret. Mycket mer jobb än så är det inte.

AnnaFagerell
5/15/14, 7:03 AM
#3

Ska man avliva sina grisar ska man ha gått utbildning för det. Likaså om man ska ge dem mediciner. Annars skall man tillkalla veterinär för detta.

Medarbetare på djurskydd.ifokus

Maria29
5/15/14, 7:24 AM
#4

Sajtvärd på Lantdjur i Fokus & medis på Vinthundar i Fokus

VildaVittra
5/16/14, 9:58 AM
#5

#3 Nej, det krävs ingen formell utbildning när man ska äta köttet själv, man behöver bara veta hur man gör, vilket egentligen går att googla sig till.

#2 Plus att man ska anmäla om man säljer grisen eller slaktar den.

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

[JeanetteK]
5/17/14, 4:11 PM
#6

#5 Japp du har helt rätt VildaVittra! 👍

Annons:
Upp till toppen
Annons: